הקמת חברה בגאורגיה | נדל"ן בגאורגיה | Georgian-Travel
top of page

המדריך המלא

להקמת חברה בגאורגיה

 
נכתב ע"י אמיל גונצ'רוב

הקמת חברה בגאורגיה, בין אם חברה רגילה של אדם פרטי או חברת בת של חברה ישראלית דורשת ידע והתמצאות בין הגורמים השונים שיש לעבור לאורך התהליך. בחלק מהמקומות גם השפה עלולה להוות מכשול בדרך להקמת חברה ולכן נמליץ להיעזר באיש מקצוע מקומי אמין שילווה אתכם לאורך הדרך. יחד עם זאת, זהו תהליך יחסית סטנדרטי ודי קצר שאינו כרוך בעלויות יוצאות דופן בניגוד למקומות אחרים בעולם.
 

denis esakov - fuksus website.jpg

Image by Denis Esakov

 
הליך פתיחת חברה בגאורגיה אורך יום אחד (לאחר שכל המסמכים מוכנים) ומתבצע כולו במבנה בעל הכיפות הלבנות שמשמש כ-Public Service Hall כאשר לאחר הרישום לוקח מספר ימים לקבלת מספר חברה רשמי. כדי לעשות קצת סדר לפני שיוצאים לדרך, הכנו עבורכם את עיקרי תכנית הפעולה שיש לנקוט לאורך תהליך פתיחת החברה בגאורגיה כאשר לפני הכל, אנו ממליצים לפנות לעו"ד מקומי לשם ליווי.

 

Image by mostafa meraji

להלן תהליך פתיחת חברה בגאורגיה:

 

1. לפתיחת חברה יש תחילה לבחור שם לחברה ולוודא שהוא פנוי

2. יש ליצור תקנון לחברה בגאורגית

3. להחליט על בעלי תפקידים (בעלים ודירקטורים) וחלוקת מניות אם נדרשת

4. צילום דרכון של הבעלים והדירקטורים חתום נוטריונית + חותמת אפוסטיל (בישראל) + מתורגם לגאורגית וחתום נוטריונית (בגאורגיה)

5. ללכת למבנה בעל הכיפות הלבנות הנ"ל (Public Service Hall) ולבצע רישום של החברה

6. במהלך פתיחת החברה תצטרכו לספק כתובת פיזית בגאורגיה (ניתן לקבל מגופים שונים בגאורגיה כתובת תמורת סכום חודשי נמוך)

7. במהלך פתיחת החברה ישאל אתכם הפקיד איפה תרצו לפתוח חשבון בנק כדי שהוא יוכל להעביר את כל המסמכים הנדרשים אל הבנק בצורה מקוונת לפתיחת חשבון עסקי 

8. על מנת להעביר כסף לחשבון החברה, ידרוש הבנק מסמכים נוספים ניתן לקרוא על כל מה שקשור לפתיחת חשבון בנק בכתבה הבאה

לפתיחת חשבון עסקי עבור חברה מקומית שתשמש כחברת בת של חברה ישראלית יש להביא את המסמכים הבאים, אחרי שהוחתמו ע"י נוטריון בישראל וחותמת אפוסטיל ולאחר מכן תורגמו לגאורגית והוחתמו ע"י נוטריון גאורגי (בגאורגיה):

  • תעודת התאגדות (נאמן למקור) של חברת האם

  • תקנון חברת האם

  • דו"ח פרטים שנתי מרשות התאגידים של חברת האם

  • הצהרת דירקטורים ראשונים של חברת האם

  • הצהרת בעלי מניות של חברת האם

  • שובר תשלום שנתי לרשם החברות להראות שהחברה עוד פעילה של חברת האם

  • סעיפים 1-8 מהחלק הקודם

  • זהו תהליך מורכב וחובה להיוועץ בעורך דין מקומי שילווה אתכם

לאחר שהחברה רשומה, תידרשו ללכת ולהירשם ברשויות המס ברשות שנקראת Revenue Service. ברשות, תצטרכו לספק את מספר החברה ויפתח לחברה תיק במס הכנסה. לאחר פתיחת התיק תקבלו שם משתמש וסיסמא שתוכלו להעביר למנהל/ת החשבונות של החברה דרכה יוכלו לדווח לרשום המיסים על הכנסות/הוצאות וכד'.

בנוסף, תצטרכו להחליט האם תרצו לפתוח תיק במע"מ מיד או להשתמש בהטבה שמאפשרת לחברות להתחיל לשלם מע"מ (18%) רק לאחר מחזור של גבוה מ-100,000 לארי לאורך 12 החודשים האחרונים. אם בחרתם להשתמש בהטבה, תצטרכו לפתוח תיק במע"מ רק לאחר שמחזור החברה עבר את ה-100,000 לארי ב-12 החודשים שקדמו לכך.

הטבה נוספת וייחודית שחברות מקבלות היא להימנע מתשלום מס חברות (15%) על הכנסות החברה עד אשר תבוצע חלוקת כספים (דיבידנד). ניתן לקרוא עוד על מיסוי בגאורגיה בכתבה הבאה.

* יש להיעזר בעו"ד מקומי שילווה אתכם לאורך כל התהליכים - נשמח להמליץ על עו"ד גאורגי דובר אנגלית, רוסית וגאורגית בעל ניסיון רב ושירות יוצא מן הכלל (ומחירים הוגנים בניגוד למחירים שתקבלו בתור זרים).

** לפתיחת חשבון בנק בגאורגיה תידרשו להופיע פיזית במקום או להעניק ייפוי כוח לעו"ד מקומי.

עלולות להימצא דרישות נוספות ע"י הרשויות והמוסדות הציבוריים בגאורגיה כך שיש להיוועץ עם איש מקצוע בטרם נכנסים לתהליך.

עלול לעניין אותך

bottom of page